maanantai 18. huhtikuuta 2011

Vakuutuksista

Ponnistelen parhaillaan eteenpäin vakuutusyhtiöiden suossa. Tarkoituksena olisi siis hankkia koiruudelle eläinlääkärikuluja korvaava hoitokuluvakuutus. Vakuutusyhtiöillä on yllättävän paljon eroja seuraeläinvakuutuksissa, eikä pelkästään hinnoissa vaan myös sisällössä. Tällä hetkellä muut vakuutukset ovat Pohjolasta, joten keskittämisen kannalta voisi olla hyvä pitäytyä siinä, mutta otetaanpa rinnalle vertailuun kuitenkin Tapiola, joka tuntuu olevan hyvässä maineessa eläinvakuutuksiensa kanssa. Vilkaisin myös muita vakuutusyhtiöitä, mutta melko monella näyttää olevan ehtona se, että on siirrettävä kotivakuutukset mukana (esim. If ja Lähivakuutus), tai sitten korvattava summa vuotta kohden on todella pieni (esim. Fennia)

Ensinnäkin Pohjolalla ei saa otettua pelkkää hoitokuluvakuutusta, vaan mukaan pitää ottaa eläinvakuutus. Jos Pohjolasta on jo otettuna irtaimistovakuutus, tätä eläinvakuutusta ei tarvitse erikseen ostaa (kyllä, koira on osa irtaimistoa...). Tapiolasta sen sijaan pystyy pelkän hoitokuluvakuutuksen ottamaan.

Hinnan suhteen Jackrusseleilla liikutaan päälle 200€. Jos lasketaan hinnat pienimmällä mahdollisella omavastuulla, joka on Pohjolalla 70€ ja Tapiolalla 60€, tulee hinnaksi Pohjolalla 201,61€ (keskittämisalennuksella), ja Tapiolalla 215€. Erilaisia alennuksia tulee esimerkiksi Kennelliiton jäsenyydestä.

Lisää eroja löytyy, kun vertaillaan sitä, kuinka paljon vakuutusyhtiöt korvaavat kuluista vuotta kohden. Tapiola korvaa vuodessa hoitokuluja 1682€, seitsemännen ikävuoden jälkeen korvattava summa vuotta kohden laskee 252€/vuosi, mutta ei kuitenkaan laske alle 673€. Pohjola korvaa kunkin omavastuujakson aikana koiran vakuutusmäärän verran, eli suomeksi sanottuna jos koira maksaa 1000€, maksetaan jokaisen 180 päivän omavastuujakson aikana eläinlääkärikuluja 1000€ asti. Näin ollen vuotta kohden hoitokuluja maksetaan enintään 2000€ asti.

Korvattavien summien lisäksi vaihtelua on omavastuun suhteen. Tapiolalla omavastuu on pienimmillään 60€ + 25% kuluista tämän 60€ ylimenevästä osiosta. Pohjolalla omavastuu on pienimmillään 70€, mutta jos kulut nousevat tarpeeksi isoiksi, omavastuuosuus on 25% kuluista. Esimerkiksi 500€ eläinlääkärimaksussa tämä näkyisi näin: Tapiolalla maksettavaksi jää 170€ summasta, kun taas Pohjolalla 125€.

Toisaalta Tapiolalla on erittäin kätevä suorakorvauspalvelu, jonka avulla eläinlääkärissä maksetaan suoraan vain omavastuuosuus, eikä kuitteja tarvitse erikseen lähetellä. Toinen suuri etu koskee vakuutuksen voimassaoloaikaa: Pohjolalla vakuutus päättyy koiran täyttäessä 10, kun taas Tapiolalla vakuutus on elinikäinen. Rahassa mitattuna Pohjolan vakuutus olisi parempi, mutta Tapiola painaa vaakakupissa enemmän, kun katsotaan mitä vakuutus kattaa. Pistin tarjouspyynnöt molempiin vakuutusyhtiöihin menemään, katsotaan miten käy hinnoille. Loppujen lopuksi kyse ei kuitenkaan ole rahasta, vaan siitä, että saadaan taattua koiralle mahdollisimman hyvä turva jos jotain käy.


Markka oikolukee blogitekstiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti