tiistai 14. kesäkuuta 2011

Tipattoman kesän loppu

Kiitos kotona asuvan blogin otsikko -generaattorin, mennään tänäänkin sanaväännöksillä... Treffailtiin siis tänään Tippa-neitosta, ja on kyllä jännä katsoa, miten leikit muuttuvat aina, kun on eri koira kyseessä. Tällä kertaa Penny oli isompi, mutta sheltti-lapsonen pääsi silti kovempaa pitkien jalkojensa ansiosta, ja sekös Pennyä ärsytti. Penny tyytyikin siis haastamaan Tippaa painileikkeihin, jotka puolestaan eivät olleet Tipan vahvinta alaa kevyemmän ruumiin rakenteen vuoksi. Lapsukaisilla oli siis pikkasen erilainen käsitys siitä, mikä on kivaa, mutta kyllä sitä välillä yhdessäkin puuhasteltiin.
Tippa otti paljon mallia Pennystä, ja Penny opettikin pienelle kaikkia hyödyllisiä taitoja, kuten kaivamista... Alla olevassa videossa tyylinäyte yhteiskaivuusta.


Ollaan Pennyn kanssa tosi paljon harjoiteltu viimeiset viikot luoksetuloa, mutta ei se kyllä vieläkään suju kunnolla. Häiriöttömässä tilanteessa sujuu jo tosi hyvin ja Penny tulee aina kutsuttaessa, mutta heti jos on jotain pientäkin häiriötekijää mukana, niin vaikeeta on. Tippa tuli niin hienosti joka pyynnöllä luokse, että ei voinut kyllä muuta kuin ihailla... Penny on sen verran nirso, että ruokapalkka ei ole paras mahdollinen motivaattori. Täytyy jatkaa täydellisen namin metsästystä, vahvistaa häiriöttömässä tilanteessa luoksetuloa ja lisätä pikkuhiljaa häiriöiden määrää. Joinakin päivinä pelkkä ihanan kepin löytäminen metsässä saattaa olla niin huikeeta, että luokse ei viitsi tulla millään, joskus taas pikkarainen tulee joka tilanteesta aivan kauheaa vauhtia häntä pystyssä. Jos jostain olen ylpeä, niin jätä-käskyn oppimisesta. Penny löysi kaikenlaista ihanaa luvatonta syötävää pihalta, ja kaiken antoi pyydettäessä pois. On se jo jotain oppinut! Ja toinen sisäsiisti päivä putkeen menossa (kopkop), jes!

5 kommenttia:

 1. Nappasin tän videon youtubesta :) älyttömän hauska!!

  VastaaPoista
 2. Aika ihmeellista, etta "jata"-kasky toimii, mutta luoksetulo ei. Jazz tulee, istuu, makaa, antaa tassua, pyorii ympari ja pysyy paikallaan...mutta jos lenkilta loytyy joku mata luu, niin sita ei kylla uskalla menna vakisin ottamaan pois - eika maanittelut yleensa auta. Koirilla on onneksi aika hyvat entsyymit ja vatsahapot, eli tuskin mikaan laho, mata, homeinen, tahi muu iljettava, kuten kakka, aiheuttaa mitaan seuraamuksia.
  Kerran talvella Jazz ei kerrassaan voinut jattaa monimetrista, osin jaista lumikasaa rauhaan, vaan kaivoi ja kaivoi. Koska ei ollut kiiretta, niin annoin puuhastella ja nautin samalla raikkaasta ilmasta. Lopulta kasan pohjalta loytyi klontti umpijaista kanakurria riisin kanssa. Ai, etta oli ylpeeta! Mikaan ei maistu niin hyvalta kuin itse ulkoa loydetty herkku.

  VastaaPoista
 3. Toi oli kyllä hauska hetki kun kaverukset löysivät jotain yhteistä tekemistä :D

  Meillä on vielä onneksi toivoa Pennyn kanssa luoksetulon suhteen, kun eihän tuo tosiaan ole kuin vasta 13 viikkoinen :) ja luoksetuloistakin varmaan 90% kuitenkin pelittää. Ja kyllä toi irtipäästäminen Pennyllekin tuottaa tuskaa välillä, jos joku ihana herkku metsästä löytyy, mutta ollaan yritetty välttää sitä, että jouduttaisiin mitään siltä väkisin kiskomaan suusta, niin suht hyvin se antaa itse kaiken pois. Mutta kaikenlaisia ihania herkkuja tuolta metsistä löytyy, miten nuo aina löytävätkin juuri ne kaikkein ällöttävimmät...

  VastaaPoista
 4. Meidän vintiöt löysivät täämään kuolleita linnunpoikasia, onneksi olivat remmissä kiinni, että sain avattua niiden suut ja saalis putosi maahan. Meillä ei kyllä toimi mikään jätä käsky, kaikki yäk syödään mikä vain löytyy. Tänään oikein katsoin kun Welmun jätostä keräsin, niin oli vain tikkuja ja hiekkaa. Saa pelätä että suoli pian tukkeutuu:(
  Muuten Wieno on oppinut istumaan, menee maata , istuu pyllyllä vaikka meinaa aina kaatua ja pyörii ympäri. Yksi mikä meni perille oli ettei tuu perään kun menen ulko-ovelle, kun sanon ei tuu:O)Luoksetulo on ymmärretty, että juokse pakoon, teillä on asiat paljon paremmin jos edes joskus tulee kutsusta:O) Onneksi nää on niin nuoria, että eiköhän joskus opi kunnon tavoille:O)
  Mukavaa loppuviikkoa Pennylle, toivottelevat sisaukset Wilma ja Welmu

  VastaaPoista
 5. Ihana kauhukaksikko :D Kyllä mä veikkaan että linnunraadossa ei meilläkään jätä toimisi, vaikka linnunsulat, jotka tänään pihalta löysi, pois sylkikin pyynnöstä. Se on niin hellyyttävä, kun välillä jos on jotain hankalasti suusta ulos tulevaa, niin se ihan sylkemällä sylkee ne pois jos ei niitä heti saa ulos. Ja on tässä tosiaan vielä aikaa opetella :) Terkut sisaruksille!

  VastaaPoista