keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Agilitykurssi 3/6

Puolessa välissä alkeiskurssia ollaan, ja nyt jo harmittaa, että kurssi loppuu kohta. Ollaan saatu paljon uusia ideoita ja uutta ajateltavaa, ihan lähtien liikkeelle perus asioista, kuten koiran palkkaamisesta ja vireystilan säätelystä. Toisaalta myös paljon tietoa itse lajista. Olen ihan aloittelija itse, joten on hyvä että on joku asian osaava perehdyttämässä lajin saloihin.

Kolmannella tunnilla otimme mukaan renkaan ja puomin. Renkaassa ei ongelmaa silloin, kun Penny keskittyi kunnolla. Hyppäsi renkaan monta kertaa ja oikein mallikkaasti. Jätettiin se hautumaan muutaman onnistuneen toiston jälkeen. Lisäksi teimme yhtä kaarevaa hyppy-putki-hyppy sarjaa ja lopputunnista huilin jälkeen kokeiltiin vielä puomia pari kertaa. Meillä oli matala ja tavallista lyhyempi harjoittelupuomi, Penny juoksi saman tien reippaasti puomille ja tajusi myös pysähtyä kontaktille puomin lopussa, mutta hyppäsi muutaman kerran kesken kaiken pois. Tässä pitää olla tarkkana, että Penny oppii suorittamaan puomin oikein. Pitäisikin viritellä oma puomi kotikäyttöön, että voisi treenata myös kotona.

Penny oli lievästi keskittymätön, mutta rauhallisempi kuin edellisellä kerralla. Se haahuili jonkin verran, mutta toisaalta pystyin jättämään sitä paremmin lähtöihin. Nyt kun löytyisi joku taikakalu, jolla saisin Pennyn keskittymään itseeni... "Kesäläksyksi" saatiin puomin treenaamista kotioloissa. Jäädään jännityksellä odottamaan ensi viikkoa ja uutta ohjaajaa! Ja vinkkejä agilityn jatkokursseista otetaan vastaan! Tähän lajiinhan jää ihan koukkuun :)

Agilitytuntien jälkeiset illat menevät meillä tällaisessa asennossa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti