maanantai 14. toukokuuta 2012

Agilitykurssi 2/6

Jes! Nyt saatiin agilityssa ensimmäisiä onnistumisen hetkiä! Viikon aikana harjoittelimme paljon leikkimistä ja lähtöjä. Joka päivä, monta kertaa päivässä ja eri paikoissa leikkimistä. Kotona, pihatiellä, läheisellä hiekkakentällä, tallilla... Monta asiaa varmasti ratkaisi se, miksi tänään meni niin paljon paremmin kuin viimeksi. Ensinnäkin paikka oli Pennylle nyt tuttu. Sen ei tarvinnut niin paljon keskittyä jokaiseen ääneen ja liikkuvaan asiaan, vaan keskittyminen pysyi paremmin oikeissa asioissa. Toinen syy oli harjoittelu ja paremmat lelut. Kävin mummolan vintillä penkomassa ja sieltä lähti mukaan kassillinen erilaisia turkin paloja, minkkiä ja kultalammasta. Vanha sanonta meidän perheessä kuuluukin: "mitä mummolan vintiltä ei löydy, sitä ei tarvita". Kolmas syy, joka varmasti osaltaan vaikutti, oli pidempi alkulenkki. Kävelimme tunnin lenkin ennen kurssia metsässä. Lisäksi Penny söi nameja. Sekin helpotti rauhoittumista. Ja toki oma jännitys oli lievempää tällä kerralla.

Mihin, mitä, missä, kuka, häh?? Mennään jo!!

Tee-se-itse agilelu, minkin karvaa ja matonkudetta :)
Uutena asiana otettiin pussi, ja se ei tuottanut Pennylle mitään ongelmia. Vähän Penny joutui tekemään hommia, kun pussin pressu oli niin painava, että joutui tosissaan tunkemaan läpi :) Ensimmäiset kerrat tehtiin niin, että kurssin ohjaaja piti pussia auki ja pikkuhiljaa pienennettiin pussin suuta. Harjoiteltiin myös useamman esteen linjoja ja sain todella hyviä vinkkejä ohjaamiseen. Viimeinen harjoitus meni aivan nappiin. Hyppy-lievästi mutkalla oleva putki-hyppy-pussi linja ja Penny meni niin hienosti! Teki juuri niinkuin piti, kovalla vauhdilla meni putkea ja sain ohjattua sen juuri oikein. Tuli mielettömän hyvä fiilis!

Mä oon ihan loppu!
Nyt sängyllä pötköttää täysin hyytynyt Keränen - akku loppunut ja lataus käynnissä. Tämän viikon kotiläksyt: Harjoitellaan lisää leikkimistä. Vaikeutetaan paikkoja. Lisäksi paikalla pysyminen pitäisi saada varmemmaksi. Pitäisi itse päättää, mikä olisi paras taktiikka lähtöön ja ruveta treenaamaan sitä. Pelkkä istumaan jättäminen tuntuu ainakin tällä hetkellä epävarmalta. Olisi ehkä parempi ottaa kokonaan uusi käsky ja vahvistaa se varmaksi.

3 kommenttia:

  1. Onpa hieno lelu! Varmasti ihan sata kertaa parempi kuin kaupan vastaavat. Loki odottelee jo malttamattomana omaa karvaansa :D

    VastaaPoista
  2. Haluaako Loki minkkiä vai kultalammasta :D

    VastaaPoista
  3. Jos minkkiä on niin sitä, mutta ei sillä varmaan ole niin väliä. Eiköhän lammaskin saa aikaan saman reaktion vaikka ei riistaa olekaan :D

    VastaaPoista