sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Dyson Animalpro imuria testaamassa

Käytiin pari viikkoa sitten imurikaupoilla. Vanha imuri alkoi jo vedellä viimeisiään, imuteho oli huono, tuntui siltä, että imuri vain pöllytti pölyjä ympäri asuntoa ja jätti jälkeensä tunkkaisen hajun. Oli siis jo aikakin. Pohdittiin koiratalouteen sopivia ratkaisuja ja vähän googeteltiin etukäteen, mutta ei mitenkään erityisesti jaksettu imurimaailmaan paneutua. Prismassa sattui olemaan todella hyvässä alennuksessa Dyson DC29 T2 Animalpro, ja koska olin siitä kuullut ihan hyviä kommentteja, päädyimme kotiuttamaan kyseisen vimpaimen. Ensimmäisellä testikäytöllä fiilis oli loistava ja vanhaan verrattuna ei voi kyllä muuta kuin olla tyytyväinen. Olimme aamulla jo imuroineet asunnon, ja silti 10 minuutin surruuttelun jälkeen Dyson vetäisi kitusiinsa 1,5 desiä Pennyn karvoja, roskia ja pölyä. Suurin osa matoista ja sohvasta.

Imurin mukana tuli viisi erilaista suulaketta: Turbiinisuulake mattojen imurointiin, miniturbinisuulake huonekalujen imurointiin, parkettisuulake lattioiden imuroimiseen, yhdistelmäsuulake ja tekstiilisuulake.

Turbiinisuulake

Tekstiilisuulake, yhdistelmäsuulake ja miniturbiinisuulake

Useamman testikäytön jälkeen on tullut testattua, että etenkin mattojen imurointiin tarkoitettu turbiinisuulake oli ihan huippu. Rullaa maton pinnalla hyvin ja imaisee roskat sisäänsä kevyesti. Parkettisuulake liikkuu lattialla myös kevyesti ja vaivattomasti. Imuri kulkee perässä suht kevyesti, mutta on vähän kömpelö. Paksummalla matolla joutui hieman kiskomana, muutaman kerran vähän liian riuskan nykäisyn seurauksena kellahti kumolleen. Yhdistelmäsuulakkeella pölyt oli helppo poistaa pöytien ja hyllyjen pinnoilta, myös sellaisista paikoista joihin ei pölyrätillä yllä. Imuroinnin jäljiltä asunnossa ei leijallut pöly, niinkuin vanhan imurin kanssa välillä kävi, vaan tuntui että imuri putsasi myös ilmaa. Imuri pitää jonkin verran kovempaa ääntä kuin aikaisempi, ja ainakin muiden arvosteluiden mukaan on yksi markkinoiden kovaäänisimmistä imureista. Kovaahan se tosiaan surrailee, mutta itse en kokenut ääntä liian kovaksi. Muut ominaisuudet ovat sen verran hyviä, että annetaan tässä kohtaa anteeksi. Imurissa ei myöskään ole pölypussia, joten pölypussin ostamiset voi unohtaa. Imuri kerää roskat ja pölyn läpinäkyvään säiliöön, ja noin parin imuroinnin välein säiliö pitää puhdistaa. Säiliö irtoaa imurista helposti, ja pölyt voi kaataa suoraan vaikka roskikseen. Lisäksi läpinäkyvä säiliö on sikälikin hauska, että oman työn tuloksen todella näkee, kun pystyy seuraamaan, miten paljon pölyä ja roskaa on saanut tällä siivouskerralla poistettua.

Säiliö yhden imuroinnin jälkeen normaalin viikkoimuroinnin jälkeen,
asunnon koko noin 60 m2
Tähän mennessä on muutama viikko testailua takana, ja edelleen olen sitä mieltä, että ostos oli hyvä. Sisäilma on paljon puhtaampi kuin aikasemmin, ja pölyjä ei tarvitse enää pyyhkiä niin paljon kuin ennen. Pöly ei imurointia seuraavana päivänä laskeudu pinnoille, niinkuin vanhan imurin kanssa kävi. Dyson tuntuu jakavan kovasti mielipiteitä. Osa hehkuttaa ja pitää parhaimpana imurina ikinä, osan mielestä ihan kauhea. Kehuja saavat yleensä imuteho, Animalprossa mattosuulake ja pölypussittomuus, haukkuja taas kova ääni, kiikkeryys ja myös pölypussittomuus, kun säiliötä joutuu putsailemaan usein. Hyvän imutehon ansiosta pölyä ja roskaa tosiaan säiliöön reippaasti kertyy, ja me ainakin putsataan säiliö joka imuroinnin jälkeen. Tämän voi toki kokea työlääksi, mutta minua se ei erityisemmin haittaa. Toisaalta mikäli asuntomme olisi isompi, saattaisi säiliö täyttyä jo kesken imuroinninkin. Suosittelen kyllä tätä yksilöä koiraperheeseen, meillä ainakin toiminut oikein hyvin. Toki tosi toimet on vielä edessä kun Pennyn pahin karvanlähtökausi alkaa keväällä... Katsotaan miten Dysonin käy!

Imuri ja parkettisuulake

5 kommenttia:

 1. Vastaanpa omat kokemukseni, mikäli joku joskus tätä imuria miettii ja sattuu kommentit lukemaan :)

  Samainen Dyson kotiutui tänne toista kuukautta sitten. Aiemmat imurit ovat olleet pölypussillisia ja kaikki imurit valittu aina ominaisuuksien mukaan (koiratalous eli tehokas pitää olla ja HEPA-suodatin + parkettisuulake tultava mukana lattian vuoksi). Eteisen/aulan isot kuramatot oli juuri imuroitu ja pyöritelty kostealla kumihanskalla karvojen poistamiseksi, kun mattosuulake pääsi ensitestiin. Metelihän on aika kova, mutta aivan hämmästyttävä määrä sitä karvaa ja hiekkaa lähti. Räsymatoista olin aivan varma, että nyt lähti loimilangat mukaan, kun säiliö täyttyi vaaleista narunpätkän näköisistä haituvista. Kaikki oli kuitenkin koirankarvaa, mutta osa matoista on kyllä parin kuukauden aikana menettänyt imuriin hapsujaankin...

  Hiekkaa ja karvaa irroittaa enemmän kuin mikään muu kokeilemani imuri, pitää sisäilman puhtaampana kuin aiemmat ja suurin ilo on ehkä ollut, kun ensiepäilysten jälkeen piti myöntää, että imurointiväli on saanut melkein tuplaantua! Imuroitavia neliöitä on 200 ja vaikka useammin kuin kerran olen pohtinut, pitääkö säiliö tyhjentää kesken imuroinnin, niin koko setti on mennyt kerralla imutehon säilyessä hyvänä ja loppujen lopuksi "max" viiva ei ylity, kun hienon hieno hiekka ja pöly painuu säiliön pohjalle. Pölypussit (s-bag) piti melkein vaihtaa joka imuroinnin jälkeen myös, joten rahaa ja luontoa kyllä säästyy, vaikka säiliön tyhjentäminen onkin hieman ällöttävämpää kuin pölypussin vaihto. Kaupan hedelmäpussit on todettu just passelin kokoisiksi, mikäli haluaa pistää pölyt pussiin, eikä kaada suoraan roskikseen. Annan myös hetken jäähtyä ennen säiliön poistoa, niin sähköisyys ehtii vähentyä ja pölyt tottelee paremmin. Onhan tuossa huonoja puoliakin, edellä mainittujen lisäksi esim. johto on lyhyempi ja joudun vaihtamaan pistoketta usemmin kuin edellisiä imureita käyttäen. Mattosuulake on iso ja painava ja joudun pariin paikkaan sen kuljettamaan ja vaihtamaan takaisin parkettisuulakkeeseen, mutta silti kaikki nämä pikkuviat hyvittyy imurointituloksella ja imurointivälin pitenemisellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun jaoit kokemuksia! Hyvä pointti, että pöly varmasti pakkautuu vielä tiiviimmäksi. Ja kiitos tyhjennysvinkistä :) Täytyypä testata. Itse olen aina laittanut sen mattosuulakkeen imurin "kyytiin", siihen takana olevaan telineeseen, niin ei tarvitse kantaa mukana, toisaalta meillä nyt ei tässä 60 neliössä niin kauheasti kannettavaa olekaan ;)

   Poista
  2. Mietin miksi en tosiaan pistä mattosuulaketta kyytiin ja kokeilin. Tuloksena ainakin neljä kertaa kyydistä tipahtanut suulake. Imuroija taitaa olla turhan vauhdikas ;) Rypyllä olevien mattojen ja kynnysten yli mennään eikä meinata. Kokeillaan kyllä uudestaankin, jos osaisin imuroida rauhallisemmin tai pistää sen telieneeseen jotenkin paremmin.

   Poista
 2. Muistatko ovh hinnan ja sen tarjoushinnan? miten kauan se tarjous oli voimassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovh taitaa pyöriä jossain 399€ tuntumassa? Alehinta oli 299 ja sain siitä vielä lisäalen, en ihan tarkkaan muista, mutta oisko loppusumma ollut 244€. Ainakin viime viikonloppuna taisin vielä nähdä tuon 299€ alennushinnan.

   Poista