sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Lainakoira Markka

Pentua odotellessa olen päässyt leikkimään koiranomistajan elämää lainakoira-Markan avulla. Työkaverini suomenlapinkoira Markka on käynyt useampaan otteeseen ihastuttamassa meitä, ja tällä hetkellä on menossa valitettavasti viimeinen Markan vierailu - Mk kun ei oikein muiden koirien seurasta välitä. Markka on jo 10-vuotias rouvakoira, jonka touhuja on hauska seurailla. Muuten ollaan rauhallisesti, mutta silloin kun joku avaa jääkaapin oven, höylää juustoa tai näköpiirissä on hiiri, myyrä, kani tai orava, Markka on salamana paikalla. Ja Markka tosiaan saa kiinni hiiriä lenkillä - ja nielaisee ne kokonaisina... Nam.

Ruoka on Markalle se ykkös juttu, ja sille on helppo opettaa uusia temppuja namien avulla. On hauska seurailla, miten toinen nauttii uuden oppimisesta ja muistaa opetellut temput, vaikkei niitä ole useaan kuukauteen päästy harjoittelemaan. Videolla näkyy meidän jalkojen läpi pujottelun harjoittelua :)

 

Tänään käytiin lenkillä Kaupissa. J löysi hienon sovelluksen puhelimeensa, joten meidän lenkkiä pääsee seuraamaan täältä! Kännykkäsovellus siis tallettaa kuljetun reitin, nopeuden, korkeusvaihtelut, askelmäärän ja vielä reitiltä otetut valokuvatkin oikeisiin kohtiin reittiä.

5 kommenttia:

 1. Voi kun tuli ikävä Markkaa ja varsinkin viime juhannusaaton iltalenkkiä, hehe ;) Meidän juhannustaiat ei oikein onnistuneet, vai ootko jossain vaiheessa suunnitellut meidän häitä, oi tuleva mieheni...?

  Meillä olisi pitänyt olla Markka mukana mökillä edellisenä kesänä, se olis voinut ilahtua valmiina odottavasta hiiripaistista :D

  Miten sun macaronit muuten onnistui?

  VastaaPoista
 2. Joo ei, ihan onnistunu. Toisaalta sai kyllä kosintatarjouksen heti juhannusyönä, joten ihan hukkaan ei juhannustaiat menny... Macaronit onnistui osittain... siitä myöhemmin lisää.

  VastaaPoista
 3. Niin, totta totta. Olisin tehnyt kertakaikkiaan hyvät naimakaupat ja päässyt emännäksi Pirkanmualle. Vieläköhän löytäisin sen miekkosen Tampereen valoisasta kesäyöstä...?

  Innolla odotan raporttia macaroneista ;)

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Kuinka olet opettanut tuon jalkojen ali pujottelemisen? Näyttää hienolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Jalkojen läpi pujottelun opetin naksuttimen avulla. Koira sivulle ja sitten toisella jalalla askel eteenpäin (jos koira istuu vasemmalla, niin oikea jalka eteen), ja sitten jokaisesta liikahduksesta ensin naks, sen jälkeen poimitaan oikeaan suuntaan suuntautuvat liikkeet. Muistaakseni käytin myös hieman houkuttelua yhdistettynä naksutukseen, muutaman kerran namilla houkuttelin jalkojen läpi, niin tajusi nopeammin, mitä piti tarjota. Markkaa oli pääosin koulutettu houkuttelemalla, joten sille se oli aluksi helpompi tapa. Pennylle olen aloittanut myös pujottelun opettamisen, siitä kenties jossain vaiheessa kirjoitan lisää, kunhan olen tempun opettanut kokonaan. tässä tietysti kosketuskeppi voisi olla myös hyvä apu, helpompi häivyttää kuin kädellä houkuttelu. Tämän linkin takaa löytyy lisävinkkiä: http://www.hiiroset.net/mimi_koulutus.php

   Poista