tiistai 3. syyskuuta 2013

Kerämuru sairastaa

Pikainen tilannekatsaus. Häämatkalta palattu kera flunssan ja Keränen on onnistunut hankkimaan itselleen korvatulehduksen. Huooh. Jouduttiin siis reissun jälkeen suuntaamaan eläinlääkäriin ja tietty just keväällä lopetettiin eläinlääkärikuluvakuutus, kun siitä ensimmäistä kertaa olisi ollut jotain hyötyä. Pennyllä alkoi siis meidän reissun aikana korva punottamaan ja kutisemaan, ja sitä huuhdeltiin eläinkaupan korvalitkulla. Hetkeksi tämä helpottikin, mutta torstaina korva äityi niin pahaksi, että päätin varata eläinlääkärin. Käytiin Univetissa Espoon eläinsairaalassa, ja vaikka tilat eivät olleet yhtä uudet kuin Mevetissä, jossa edellisen kerran kävimme, oli palvelu hyvää ja sijainti sen verran sopiva meille, että tänne voisi harkita jatkossakin menevän.


Pennyltä otettiin labraa varten näytteet korvasta, katsottiin korvan sisälle, mutta koska korva oli niin turvonnut, ei eläinlääkäri nähnyt tärykalvolle asti. Tämän jälkeen Penny sai kortisonipiikin niskaan ja korva desinfioitiin ja huuhdeltiin kortisoniliukosella. Pennyn mielestä nämä lukuisat kidutustoimenpiteet olivat niin kauheita, että lopulta se makasi säälittävänä myttynä eläinlääkärin pöytää vasten ja painautui minuun kiinni. Kun toimenpiteet oli saatu tehtyä, neiti jaksoi murjottaa korvat luimussa noin viisi sekuntia, kunnes piti päästä antamaan tosi paljon suukkoja hoitajalle, joka juuri oli tehnyt nämä inhottavat toimenpiteet... Tällä hetkellä huuhdellaan korvaa kortisonilla joka päivä ja torstaina on kontrolliaika. Korvan punoitus ja kutina loppui heti ensimmäisen yön jälkeen, mutta vieläkin korvasta tulee ruskeaa töhkää, yök.

Kunhan tästä molemmat parannutaan, pitänee kirjoittaa matkapostausta reissusta.

4 kommenttia:

 1. Voi pientä Pennyä, paranemisia sille! Ja toki sulle myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keränen kiittää, ja mä kans :) Kyllä me jo ollaan voiton puolella, pikkuhiljaa!

   Poista
 2. Miksi ihmeessä lopettaisitte vakuutuksen??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopetimme vakuutuksen sen takia, että Pennyn vakuutus oli meidän opiskeluajalla turva sille, että jos joutuisimme eläinlääkäriin, en haluaisi miettiä, että onko minulla rahaa hoitaa koiraani. Nyt kun käymme molemmat töissä, tätä ongelmaa ei ole, joten jos jotain käy, tiedän, että pystyn Pennylle ottamaan sen hoidon mitä se tarvitsee. Vakuutusmaksut ovat aivan älyttömän korkeat ja ehdot niin tiukat, että esimerkiksi tämän korvan takia käydyt kaksi eläinlääkärireissua olisi antanut 120€ takaisin. Vakuutus maksoi 235€ tälle kaudelle, joten jos tällä kaudella emme enää eläinlääkäriin joudu, on halvempaa maksaa täysiä maksuja. Jos eläinlääkäriin joudumme vielä, voimme käydä eläinlääkärissä 300€ edestä, ennen kuin vakuutus maksaisi itseään takaisin.

   Ja kun vakuutusehtoja katsoo vielä lisää, niin se korvaa Tapiolassa noin 1600€ per vakuutuskausi, omavastuu on 60€/tapaturma + 25% siitä ylimenevästä osiosta, joten takaisin maksetut summat jäävät todella pieniksi. Penny on ollut todella terve koira, sillä ei ole allergioita eikä muutenkaan mitään kroonista sairautta. Jos minulle tulisi uusi pentu, sille ottaisin edelleen vakuutuksen parin ensimmäisen vuoden ajaksi vähintään.

   Poista