tiistai 4. lokakuuta 2011

Niks naks

Pennyn kanssa on taas viime aikoina vähän naksuteltu, opetin sille muutama päivä sitten huvikseni kiepin, ja Penny tajusi sen kuudella naksautuksella. Tämä video on meidän toisesta harjoituksesta. Alussa näkyy hyvin, miten Penny tarjoaa mulle ensin niitä asioita, joita ollaan naksuttelun kautta harjoiteltu, istumista ja maahanmenoa. Kivaa tehdä välillä tällaisia höntsätemppuja, niin ei ole niin tarkkaa, meneekö koira nyt sitten täsmälleen oikeaan asentoon. Tässä olemme edenneet siihen, että vahvistan liikkeeseen käskysanaa "kieppi",  ja pikkuhiljaa Penny on jo yhdistänyt sanan liikkeeseen.Toinen työn alla oleva asia on perusasento, jossa olemme tällä hetkellä siinä vaiheessa, että Penny aika hyvin tulee häiriöttömässä tilassa sivulle käskystä. Se, mikä kaipaa vielä treeniä, on suoruus, eli Pennynhän pitäisi tulla istumaan jalan viereen suorassa, ja videolta olikin hyvä nähdä, että joka kerta Penny ei ole ihan suorassa. Tosin kameraan nähden olemme hieman vinossa, joten lähempänä kameraa liike näyttää vinommalta kuin onkaan. Katsekontakti Pennyllä on perusasennossa hyvä. Se, mikä itseltä on unohtunut, on vapaa-käskyn käyttö... Eli nyt vaan pitäisi olla itse tarkempana siinä, että namin antaminen ei lopeta liikettä, vaan vasta vapautus. Perusasennon harjoittelu on jäänyt vähän vähemmälle viime aikoina, pilkunviilaaminen kun ei tosiaan ole mulle se helpoin juttu. Vähän jäin miettimään vielä, että pitäisiköhän meidän palata tässä pikkuisen taaksepäin, ja vielä naksuttimella vahvistaa suorempaa asentoa, ettei siitä tule vino. Ja muutenkin tehdä sitä enemmän niin päin, että olen itse koiran takana, jolloin Penny joutuu tekemään mun vasemmalla puolella pienen kiepin ja suoristamaan itsensä - silloin tuo asento näyttää tulevan helpoiten suoraksi. Tästä pienestä klipistä näkyy kyllä videoinnin hyödyllisyys! Pystyy tarkastelemaan omaa tekemistä paljon analyyttisemmin kun sitä katsoo ikään kuin ulkopuolelta.


Oikein hyvää eläinten päivää! Eläinten viikon kunniaksi Hesarissa on tämän viikon ajan D-osiossa koira-teema, ja kaksi mielenkiintoista juttua onkin jo koirista kirjoitettu. Hesarin nettisivulta maanantain juttu löytyy täältä, tiistain juttu löytyy valitettavasti vain digilehden puolelta.

Muoks: nyt oli tullut tiistainkin artikkeli koiran katseesta ja tunteista, suosittelen lämpimästi. Luettavissa täältä.

7 kommenttia:

 1. Hyvä Penny! Huomenna voit näyttää temppusi mulle :)

  VastaaPoista
 2. Uskomatonta, miten teillä toi yhteistyö pelaa.
  Ihanaa katseltavaa.
  Täällä vain sisarukset painii ja riehuu.
  Äskeen juuri Wieno hyppäsi sohvan selkänojalta muutama metrin loikan Welmun yli. Saa olla sydän syrjällään, että jalat menevät poikki.
  Jatkakaa samaan malliin, me käydään ihailemassa teitä<3

  VastaaPoista
 3. Jee hienosti penny osaa! :) T.Nabe

  VastaaPoista
 4. Hienosti näyttää teillä sujuvan!! Ihana kuinka Penny nopeasti selaa kaikki jo opitut asiat läpi uutta opetellessa, sama kokeillaan täälläkin, ettei nyt VAAN olisi kyse taas siitä samasta vanhasta maahanmenosta/istumisesta/high fivesta... :D

  Tekisi itsekin mieli alkaa opetella Pihkan kanssa sivulle tuloa, ja kokeilisin sitä mielellään kohdentamalla alustaan, mutta toistaiseksi luulen, että meillä menisi kohtuuttomasti aikaa siihen, että vahvistaisin Pihkalla sitä, että se ei yritä raahata alustaa jonnekin sivummalle riepoteltavaksi ja järsittäväksi. :D Myös vapaa-käsky pitäisi ottaa työn alle, toistaiseksi Pihka luopuu käskyn alla olosta välittömästi vahvisteen kuullessaan... Niin paljon harjoiteltavaa!

  VastaaPoista
 5. Kiitokset :) Mirkku, jos meilläkin olis toinen tommonen kotona, ei tästä tulis kyllä yhtään mitään :D

  Ilona: kosketuskeppi vois olla kanssa yksi, jolla vois saada helpommin sivulle tulon opetettua, tosin sitä ennen täytyisi sitten opettaa kosketuskepin seuraaminen tosi hyvin :) siitä tosin vois olla aika moneen muuhunkin juttuun hyötyä. Toi on kyllä hankalin juttu tähän mennessä, mitä ollaan naksuttelulla opeteltu, kun koostuu niin monesta yksittäisestä osasta. Tsemppiä opetteluun :)

  VastaaPoista
 6. Hieno tuo kieppi! Inspiroiduin tästä pienestä videonpätkästä suunnattomasti -nyt temppuja opettamaan...! :D

  VastaaPoista
 7. Loistavaa, hienoa että inspiroiduit :) temppuilu on kyllä hauskaa puuhaa!

  VastaaPoista