maanantai 31. lokakuuta 2011

Hierontaa

Pennyn oikean takajalan pompottelusta huolestuttuani kutsuin tosiaan Susannan paikalle tutkimaan, löytyisikö pompottelulle syytä. Pennyn mielestä Susanna oli oikein ihana, ja välissä pitikin aina suukotella, että jaksoi taas olla paikallaan. Penny oli omaksi itsekseen hyvin rauhallisesti, jaksoi yllättävän hyvin keskittyä ja välillä jopa pötkötellä paikallaan. Mitään erityistä Pennystä ei löytynyt, joskin vasemman puolen lihakset ovat hiukan kehittyneemmät kuin oikean puolen. Pitää siis jatkossa tarkkailla lihaksia, jos eri puolten lihakset lähtevät kehittymään selvästi epätasapainoisesti, toinen puoli todennäköisesti kompensoi toista. Muuten Susanna kommentoi, että Penny on hyvässä kunnossa ja ikäisekseen sopivan kehittynyt. Muutenkin oli kiva huomata, että käsittelyharjoitukset eivät ole menneet hukkaan, vaan Penny antoi käpälöidä ja kokeilla mistä vaan. Kiva, että saatiin hieronnan muodossakin näin varhaisessa vaiheessa harjoitusta ja Pennylle kivoja kokemuksia kyseisestä tilanteesta.

Jatkan siis tarkkailua, pitää miettiä jatkossa, löytyykö jokin syy, miksi joillain lenkeillä Penny pompottaa enemmän takajalkaa kuin toisilla. Esimerkiksi tänään aamulla pompotti jalkaa suht paljon, kun taas iltapäivällä vähemmän. Lisäksi harjoitellaan temppuja, jotka vetreyttävät ja pistävät koiran käyttämään takapäätä. Etenkin peruuttamista Susanna suositteli meille, samoin jalkojen välistä pujottelua ja pyörimistä. Pyörimisenhän Penny osaa jo vasemmalle päin. Olemme kovasti yrittäneet opetella myös toiseen suuntaan pyörimistä, mutta se onkin huomattavasti vaikeampaa - Penny tarjoaa koko ajan jo osaamaansa temppua. Olemme edenneet parin viikon aikana kahteen askeleeseen oikealle päin, pikkuhiljaa... Kaikin puolin jäi kyllä positiiviset tunnelmat Susannan käynnistä, Penny on sopivasti väsytetty ja nukkuu sohvan selkänojalla ja kuorsaa, rankkaa oli pienelle kun joutuin niin kauan olemaan paikallaan :)

Kuvamateriaalina tämän kerran tekstille toimii parin viikon takainen lenkki Himpesterin kanssa, ei haittaa Pennyn vauhtia mitkään takajalan pompotukset kun on hanskan herruudesta kyse!

Tällä viikolla ohjelmassa on lauantaina Tappien järjestämä visiitti Hyvinkään koirauimalaan! Tekee varmasti hyvää takapäälle, kun Penny joutuu käyttämään molempia takajalkojaan.

3 kommenttia:

 1. Hei!:)

  Tuli vain mieleen tuosta takajalan pompottelusta, että voisiko Pennyllä olla patellaluksaatio, eli se polvi luksoituu pois paikoiltaan liikkuessa?? Yleensä juuri pienten koirien vaiva..

  Mobilisoiko hieroja nivelet? Se on nimittäin hyvinkin mahdollinen syy lihasten toispuoleisuuteen ja varsinkin jos aiheuttaa kipua, niin koira mieluummin välttää käyttämästä kipeää jalkaa, joka sitten vaikuttaa toisen puolen lihaksiin.

  Toivon, että kyse ei ole tuosta, mutta noinkin nuoresta koirasta ollessa kyse, kannattaa asia tarkastuttaa. Tokihan kasvukivutkin voivat aiheuttaa kipuja, mitkä esiintyvät jonkin raajan käyttämättömyytenä.

  Toivottavasti et pahoita mieltäsi, oli vain pakko mainita kun omalla kohdalla hyvinkin läheinen asia ja tuttavapiirissäkin yleinen :(

  VastaaPoista
 2. Hieroja tunnusteli polvet ja sanoi ettei niissä ollut minkäänlaista löysyyttä, onneksi. Sanoi ettei usko, että patellaluksaatiosta olisi kyse. Kiva kun kommentoit, on kiva tietää erilaisista vaihtoehdoista kun tätä pompottelua pohtii :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä ettei oo tota luksaatiota. Ellulla on lievä patellaluksaatio toisessa polvessa, sitä se välillä kans tolleen pompottaa. Onneksi se on niin lievä, ettei haittaa menoja. :)

  VastaaPoista