maanantai 2. tammikuuta 2012

Uusi uljas vuosi ja upeat tavoitteet!

Uuden vuoden alkaessa tehdään aina hienoja lupauksia, joista ei pidetä kiinni, yleviä suunnitelmia ja massiivisia tavoitteita. Pari viikkoa menee siinä uskossa, että tästä vuodesta tulee jotenkin edeltäjäänsä erilainen, kyllä tänä vuonna saan pidettyä kiinni aikatauluista, muutun ihmisenä ja otan itseä niskasta kiinni. Sitten sitä huomaa olevansa ihan yhtä saamaton kuin aina ennenkin... Nyt onkin hyvä aika testata, miten tavoitteiden asettaminen ja niissä pysyminen sujuu vuonna 2012.

Omat henkilökohtaiset tavoitteeni liittyvät opiskeluun: kirjoitan gradun loppuun, tentin neljä viimeistä tenttiä, etsin harjoittelupaikan, suoritan harjoittelun syksyllä ja valmistun vuoden loppuun mennessä. Huh. Siinä riittää jo tavoitetta yhdelle vuodelle! Mielekkäämmät omat tavoitteet liittyvätkin sitten ratsastukseen, toivoisin, että saisin palautettua ratsastustaitoa takaisin siihen, mitä se oli ennen opiskelemaan lähtöä. Tästä johtuen aloitinkin ratsastustunnit pitkän, pitkän tauon jälkeen, ja olen aloittanut lihastenkidutusprosessin viime viikolla - miten voikaan yhdestä tunnista saada niin totaalisen lihasjumituksen koko kroppaan...Pennyn suhteen tavoitteet ovatkin sitten hieman erilaisia.

Arkikäyttäytyminen:
1) Muiden koirien ohittamista voitaisiin hioa paremmaksi. Penny kyllä ohittaa muut koirat ihan hiljaa, mutta vetää hihnassa ja on valmis loikkimaan sinne tänne koiran mennessä ohi. Otetaan siis tarkemmin ohitustilanteet huomioon ja palkataan hyvistä ohituksista ja rauhallisista hetkistä vieraita koiria ohittaessa.

2) Tallikäyttäytymistä lähdemme harjoittelemaan, kunhan juoksut ovat ohi ja Penny pääsee taas mukaan tallille. Penny ei tällä hetkellä kestä ollenkaan sitä, että kosken hevosiin, vaan aloittaa kauhean huutelun. Todella erikoinen reaktio, kun ei hevosille huuda missään muussa tilanteissa kuin niissä, joissa minä kosken hevoseen.

3) Kolmas treenattava asia onkin sitten hoitopaikassa oleminen. Penny on yhden yön ollut hoidossa ja muutamia päiviä, ja on yleensä melkoinen vipeltäjä ja yö meni todella levottomasti. Nyt pitäisikin viedä Pennyä hoitoon ja harjoitella yksinoloa myös vieraissa paikoissa - kotonahan se sujuu ilman mitään ongelmia! Tähän tarvitaan ennen kaikkea hyvin koirarakkaita läheisiä, jotka jaksavat kuluttaa viikonloppuyönsä koiran vipellystä kuunnellen... Kiitos ja anteeksi jo valmiiksi :)

Harrastukset: Haluaisin kovasti löytää Espoosta meille kivan harrastusporukan. Pennyn kanssa olisi kiva tehdä jo kokeiltua hakua ja verijälkeä. Lisäksi meillä on kova yritys löytää agilityharrastusta varten alkeiskurssi ja päästä kokeilemaan, josko se olisi meille sopiva laji. Espoossa tuntuu olevan todella kortilla agilitykurssit. Yksityisillä koirakouluilla kyllä on joitakin pentukursseja, mutta hinta näissä tuntuu olevan kova, kun laatua ei voi etukäteen tietää. Eli jos jollain on tietoa hyvistä (TAI huonoista) agilitypaikoista tai kursseista, meille saa vinkata!

Muuten jatketaan viime vuoden tavoin, opetellaan uusia temppuja naksuttimen kanssa, yritetään päästä lenkkeilemään mahdollisimman paljon metsässä vapaana ja löydetään toivottavasti paljon uusia koirakavereita.

Blogin suhteen yritän jatkaa ahkeraa kirjoittelua, joka marras-joulukuussa tuntui jäävän muutto- ja opiskelukiireiden alle. Mielelläni otan palautetta ja ideoita vastaan, jos jokin aihepiiri erityisesti kiinnostaisi! On ollut kiva saada kommentteja, tekee kirjoittamisesta mielekkäämpää :) Kerään myös rahaa uuteen kameraan, ja toivon saavani tarpeeksi rahaa kasaan kevään aikana, jotta saisin myös jatkossa blogiin parempia kuvia, nyt kun hovikuvaajamme Tytti on niin kaukana.

Oikein ihanaa uutta vuotta 2012!

6 kommenttia:

 1. Meidän hakuporukka on kiva, suosittelen. Kokoontuu sunnuntaisin noin yhden aikaan. Jos ajankohta natsaa ja kiinnostaa niin ilmoittele niin kerron lisää :)

  Agilitystä. Mä en menisi silkkitassun tunneille. Me käydään Aino Pikkusaaren ryhmissä Sporttikoirahallilla (16e/h) http://www.sporttikoirahalli.info/. Aamun ryhmissä on kuulemma tilaa ja me ollaan varmaan menossa toiseenkin ryhmään torstaisin aamulla oisko ollut 8-9.

  Ja meille voi kyllä tuoda Pennyä hoitoon! Hyvin nää taisi tulla toimeen kolmisin ja voin myös viedä toista koiraa hoitoon jos tuntuu että jompikumpi näistä ei pientä russeliriiviötä kestä :D. Öinen tepastelu ei ole ongelma eli jos hoitopaikkaa joskus tarvitsette niin meiltäkin voi kysellä :).

  Olikohan vielä jotain... :D. Niin ja jälkiseuraa meistä saa kanssa kun maat sulaa!

  VastaaPoista
 2. JEEEE kaikkeen :) Kiitos vinkeistä ja mielellään tullaan teidän koiraporukoihin mukaan! Ja kerro ihmeessä lisää teidän hakuporukasta! Silkkitassusta oonkin kuullu jo aikasemmin, ja sen hylännyt vaihtoehtojen listalta. Kun meillä on Pennyn kanssa ongelmana se, että ei ihan oikeesti osata vielä mitään, niin sen takia alkeiskurssi vois olla tällä hetkellä meille paras vaihtoehto. Sinänsä noi aamuajat kyllä onnistuisi ihan hyvin, eikä hintakaan ole paha.

  Ja kiva tietää, että Penny voi tarvittaessa tulla kyläilemään :) Kannattaa vielä kysyä Iinalta, että kuinka hyvä ajatus tää nyt ihan oikeasti on... Pitää joskus tehdä sisätilatreffit kunhan Pennyllä on juoksut ohi, niin näkis miten nää menee sisällä.

  Ja todellakin mennään tekemään jälkeä keväällä!

  VastaaPoista
 3. Bongasin blogisi Mirjamin FB:stä. :)

  Agilityn treeniryhmät ovat todellakin pääkaupunkiseudulla kiven alla. Tiedän yhden porukan itä-Vantaalta, mutta sinne tulee aika paljon matkaa. Yritän itsekin löytää meidän 2.3.2011 syntyneelle russelitytölle agilityryhmää, kun olisi kiva päästä harrastamaan jotain yhdessä. Meistä saa muuten leikkiseuraa, jos kaipaatte uusia tuttavuuksia, kotona siis 10 kk russelityttö ja 5 v russelipoika.

  Ps. Olit ihanasti kirjoittanut Pennyn vuodesta.

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa lukemaan blogia :) Tosi mielellämme lähdetään teidän kanssa lenkkeilemään, kunhan Pennyn juoksut päättyvät, parisen viikkoa vielä odotellaan! Meillähän onkin sitten tosi saman ikäiset russelitytöt, 12 päivää vain ikäeroa! Meillä agilitypaikan löytämistä rajoittaa vielä autottomuus, onneksi Penny kulkee bussissa ilman mitään ongelmia, mutta ei viitsisi kauhean montaa tuntia reissata yhteen suuntaan...

  VastaaPoista
 5. Aivan samanlaisia tavoitteita on ohjelmassa täälläkin - en tiedä johtuuko juoksujen lähestymisestä vai mistä, mutta Pihkalla nuo ohitushommat tuntuvat menevän hankalampaan suuntaan... Pihkakaan ei huuda eikä hauku (yleensä) mutta kiskoo ja hyppii kyllä hihnaa vasten. Muutenkin hihnakävely tuottaa vähän haasteita. :) Onnea harjoittelulle!

  Olen myös kuullut, että agia on vaikea päästä harrastamaan pk-seudulla. Tuossa Pitäjänmäessä on koirakoulu, Heiluva Häntä, joka järkkäilee kursseja - käytiin siellä pentukurssi ja ainakin niin yleispätevässä opetuksessa siellä oltiin oikein päteviä! Me koitetaan varmaan kärkkyä PinAgille jahka aika koittaa, en oikein vain tiedä, uskaltaako moista alkaa kuinka aikaisessa vaiheessa treenata noin fyysisen kehityksen kannalta. :o

  Oikein hyvää uutta vuotta teille Pennyn kanssa :)!

  (Ps. Pihkan blogi on taas haittaohjelmavapaa, kun jyräsin vanhan wordpress-asennuksen maan tasalle... :D)

  VastaaPoista
 6. Kiva, että olet päässyt blogiongelmista, lisäilin teidät takaisin blogilistalle :) Meillä Penny alkoi haistella ja merkkailla ensimmäisen kerran loka-marraskuussa, ja juoksut alkoivat vasta joulun jälkeen. Merkkaili ensin lenkillä joku 2-3 kertaa, mutta sitten juoksujen alettua pahimmillaan jopa 10 kertaa. Eniten Pennystä huomasi juoksun siitä, että pienestä tuli ihan kainaloinen ja tunki kokoajan kuononsa kainaloon ja nukkui yli viikon putkeen...

  Me ollaan otettu ohittamiseen uusi taktiikka, ja palkataan nyt aina kun Penny näkee koiran ja suhtautuu siihen rauhallisesti. Tämä siis jo pitkän matkan päästä. Pikkuhiljaa Penny on ruvennut ottamaan kontaktia paremmin ohittaessa, ja jos pääsee vähän pidemmältä ohittamaan, niin kaikki sujuu oikein hyvin.

  Agissa on mun ymmärtääkseni nyrkkisääntönä vuoden ikäraja, eli alle vuoden ikäisenä voi harjoitella putkea, kontakteja (siis ilman, että koira suorittaa kontaktiestettä, me esim. harjoiteltiin namialustan kanssa sitä) ja esteitä ilman rimoja, eli niin ettei koira joudu hyppäämään. Sitten vuoden rajapylkin jälkeen voi alottaa muutkin treenit. Näin me ainakin aiotaan tehdä. Olisi muuten kiva, jos saisi sen yhteislenkin sovittua jossain vaiheessa, mulla hiljenee opintojen suhteen parin viikon päästä hommat, niin voisi tammikuun lopulle sopia yhteislenkkiä!

  VastaaPoista