torstai 30. elokuuta 2012

Penny pieni pyörii...

Keräsen temppukoulusta hyvää päivää! Meidän uusin temppu on nimeltään pyöri. Eli Pennyn pitää siis pyörähtää lattian kautta itsensä ympäri. Tämän tempun opetteluun meni ikuisuus. Aloitettiin varmaan jo heinäkuun puolessa välissä, ja tiistaina Penny vihdoin tajusi, mistä on kyse. Tai siis ehkä minä osasin kertoa sille, mitä haluan...

"Niinpä, kyllä mä tekisin jos toi yks kertois että mitä pitää tehdä!"

Tämä temppu harjoiteltiin jälleen naksuttamalla ja sheippaamalla, eli aloitin siitä, että kun Penny liikautti päätä oikealle, naksautin. Sitten vaadin koko ajan vähän enemmän pään kallistusta ja lopulta oltiin siinä pisteessä, että Penny oli kyljellään, mutta oikea takajalka jäi koko ajan oikealle puolelle, eikä Penny pystynyt siitä kiepsahtamaan ympäri. Tässä jumitettiin varmaan 5 viikkoa, kahteen viikkoon en edes tehnyt mitään koko tempun kanssa, mutta eilen yhtäkkiä alkoi sujumaan. Penny tosissaan yritti saada itseään kyljelleen, ja palkkasin juuri oikealla hetkellä. Ei mennyt kuin pari naksautusta, ja Penny oli kellahtanut ympäri. Tämän jälkeen temppu oli hanskassa ja nyt vaan pitää vielä ehdollistaa sana mukaan. Jossain vaiheessa epätoivon hetkellä kokeilin houkutella kädellä Pennyä kiepsahtamaan, ei mitään toivoa. Kun on koiransa itse opettanut oppimaan naksuttelulla eikä houkuttelulla, ei houkuttelu vaan yksinkertaisesti toimi :DNyt Penny kiepsahtelee kovin ketterästi ja vauhdilla, tästä tuli hauska temppu. Olen aikaisemminkin huomannut, että jos joku temppu jää junnaamaan paikalleen, se kannattaa jättää hautumaan hetkeksi, ja ottaa myöhemmin uusi yritys. Tai sitten muuttaa jotain omassa koulutustavassa. Mikäs temppu sitten seuraavaksi? Jalkojen läpi pujottelu on ollut treenissä, sitä jatketaan ja siitä onkin useampi videopätkä valmiina eri koulutusvaiheista. Peruuttaminen voisi myös olla kiva temppu, se olisi myös hyödyllinen motoriikan kannalta. Niin ja ryömiminen! Temppuideoita on taas paljon, onneksi on koira jonka mielestä temppuja on superkivaa opetella :)

Niin ja PS. miten niin alkaa otsikoiden keksiminen vähän ontua...

9 kommenttia:

 1. Kiva temppu!! Meillä on Ninon kanssa just menossa tuo peruuttamisen opettelu. Nyt on viikko 4. Se on tosi vaikeeta kun luonnostaan ei koira sitä oikein tee. Naksuttamalla mennään mekin. Nyt Nino ikäänkuin hyppää persuksillaan takaperian, eli hiukkasen hiomista vielä vaatii;=) Nino alkaa aina haukkumaan kun ei oikein ota tajutakseen mitä pitäisi tehdä, jotta naksahtaa. Mites Penny reagoi kun ei meinaa naksua tulla?

  On kyllä hauska katsoa kun koira on niin innoissaan noista tempuista. Mä opetin niiden sun ohjeiden perusteella sen kiepin. Se meni nopeesti!

  Nämä sun videot on tosi kivoja ja saa hyviä vinkkejä, joten kiitos niistä!

  VastaaPoista
 2. Jos Pennyn mielestä naksua ei tuu tarpeeksi nopeesti, se esittelee ensin kaikki muut temppunsa, neidillä on jo aikamoinen temppukavalkaadi esiteltävänä, sieltä tulee putkeen istumiset, maahan menot, kiepit, oravat ja high fivet :D Sen jälkeen tulee haukku. Toki ideaali tilanne olisi, että tähän ei koskaan päädyttäisi, vaan naksutuksen kriteeri pysyy niin alhaalla, että koira tajuaa pointin eikä turhaudu. Tosielämässä tämä vaatisi kouluttajalta kovasti, pitäisi osata naksuttaa aika paljon nopeammin ja oikea-aikaisemmin :)

  Ja kiva jos meidän vinkeistä on ollut hyötyä! Jatkossakin tulossa lisää temppuvideoita, niistä on hyvä seurata myös omaa toimintaa ja tajuta, miten hidas oli tai miten tossakin teki väärin... Tai että jes, just tossa meni oikein! Tsemppiä harjoitteluun teille molemmille! Mä aattelin kokeilla peruutuksessa kosketuskeppiä, josko helpottaisi tempun opettamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo todellakin! Kosketuskeppiä voisi kokeilla. Laitappa videoo taas kun onnistutte.

   Poista
 3. Eikö Pennyllä jääny usein pentuna pakki päälle, kun se hepuloi? Peruuttamistemppu vois varmaan olla suht helppo opettaa sille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kyllä, mutta se ei enää käytä yhtä tehokkaasti pakkia kuin pentuna :D

   Poista
 4. Ja edellisestä kommentista vastasi siis Nabe. P.S. miks et pyydä otsikkogeneraattori J:ltä apua otsikoinnissa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. J ei oo aina kotona sillon ku ku mä tarviin otsikon :D Ja sitä paitsi sain tolla otsikoinnilla ainakin yhdelle ihmiselle soimaan piiri pieni pyöriin päähän, hähä!

   Poista
 5. Haa, ihana kuulla että muutkin painiskelevat tämän pyörähdystempun parissa! Meillä Ellu on vielä täysin jumitusvaiheessa, meinaa koko ajan tarjota peruuttamista tai jää vaan makaamaan maahan, ei ymmärrä että kyljelleen pitäisi mennä - meillä ei käänny edes pää, Ellu vaan tönöttää tyytyväisenä kuin patsas, sekä paikallaan että peruuttaessa, ilmekään ei koiralla värähdä. :D Noh, eiköhän se siitä, tarvitaan vaan ne pari onnistumista ja russelin älynvälähdystä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä se sieltä vahingossa sitten joskus tulee :) Pitää vaan pitää naksutuksen kriteeri tarpeeksi matalalla, niin että koira jaksaa yrittää ja kokeilla. Joskus tää on niin helpommin sanottu kuin tehty :)

   Poista