sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Pyörällä päästään!

Autottomana koiranomistajana kotipihasta pidemmälle liikkuminen on välillä hieman haastava. Toki bussilla pääsee, ja Penny liikkuu bussissa tottuneesti. Välillä olisi kuitenkin kiva päästä bussia kätevämmin kulkemaan pieniä matkoja lähellä, tai esimerkiksi mennä Pennyn kanssa lenkille merenrantaan. Tähän tarpeeseen ostimme Pennylle pyöräkorin. Etsin jo viime kesänä sopivaa koria, mutta sitä ei löytynyt. Kaikki tuntuivat hieman kiikkeriltä, ja pyörän eteen kiinnitettävät korit olivat jotenkin epävakaita. Nyt törmäsin kuitenkin toisenlaiseen malliin, jonka saa kiinnitettyä pakkariin. Testasimme eilen, mitä mieltä Penny tästä uudesta kuljetusmuodosta oli.

Otin varman päälle, ja kori on ollut meillä sisällä auki niin, että Penny on päässyt sitä nuuhkimaan ja siihen tutustumaan. Olen syöttänyt sille korissa nameja ja sulkenut korin luukut Pennyn ollessa sisällä ja lisäksi nostanut koria ilmaan. Koska tämä ei näyttänyt olevan Pennylle ongelma, kiinnitettiin kori eilen pyörään ja ajoin pienen lenkin Pennyn kanssa. Penny käpertyi koriin kiltisti ja pyörälenkki sujui oikein hyvin! Tänään ajammekin J:n vanhemmille pyörällä syömään, joten hieman pidempi lenkki on tiedossa.Plussat: Edullinen hinta (35€), nopea toimitus, sopivan kokoinen pakkarille, helppo kiinnittää pyörään. Tukeva ja turvallinen. Kopan sisällä klipsu, johon koiran saa kiinnitettyä.

Miinukset: Hieman pieni Pennylle. Se mahtuu ihan hyvin pötköttämään kopassa ja kääntymään, mutta katto on vähän matala. Nettikaupassa, josta kopan ostin, sanottiin, että tämä on maksimissaan 8 kiloisille koirille. Penny painaa hieman yli viisi kiloa, ja kori on hieman nafti.


"Voisin ottaa vielä lisää sitä nakkia, jookos?"
Koreja saa siis tilattua ainakin täältä!

4 kommenttia:

 1. Toihan on kiva! Meillä on kyllä auto ja Nino on tottunut siinä kuljetusboxissa matkustamaan, mutta lähellä olisi pari kivaa koirapuistoa, johon olisi kiva pyyhkäistä pyörällä. Olen kanssa kovasti miettinyt tuollaista pyöräkoria. Käykin katsastamassa tuolla nettikaupassa.Ehkä saisi tosiaan olla hiukan tilavampi.

  VastaaPoista
 2. Nyt ollaan tehty yksi pyörälenkki, 2x20 min. Menomatkalla Pennyn mielestä oli tosi ärsyttävää, se uikutti jonkin verran. Mutta takasin tullessa "takapenkillä" oli ihan hiljaista. Jos koppa olisi kauheasti isompi, voisi tulla ongelmia sen kanssa, että koira pääsisi paljon liikkumaan. Etenkin painavamman koiran kanssa voisi tulla tasapainon suhteen ongelmia. Ja Penny käy nukkumassa tuolla vapaaehtoisesti kotona (on jäänyt viime pyöräreissun jälkeen eteisen lattialle...), joten ei se kauheasti liian pieni tunnu olevan. Ja kunhan ei mitään tunnin pyörälenkkejä käy tekemässä, vaan pitää lenkit sopivan lyhyinä! Jonkin verran pehmustusta olen laittanut lisää korin pohjalle, ettei töyssyt tunnu niin pahasti. Niin ja kannattaa suosia asfalttia :D

  VastaaPoista
 3. Joo toi on kyllä hyvä pointsi! Eihän se koirulainen saa siellä ajon aikana oikein liikuskella, että ei mene tasapaino. Taidan tilata tuon saman korin.

  VastaaPoista
 4. On tuo ainakin järkevin tällä hetkellä nettikaupoista löytyvä :) Ja ainakin on itsellä hauskaa, kun on kyydissä takapenkkiläinen :D

  VastaaPoista