sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Pennyn venytystä

Saatiin tosiaan hieronnan yhteydessä Reijolta vinkkejä, mitä voisi tehdä kotona edesauttaakseen Pennyn lihaksiston hyvinvointia. Tässä kuvien avulla muutama venytys. Venytykset tulee tehdä lenkin jälkeen niin, että koiran lihakset ovat vielä lämpimät. Lisäksi venytyksiä on hyvä tehdä usein, ja etenkin näitä kaulan ja niskan alueen venytyksiä säännöllisesti tehtäessä huomaa helposti, jos koira on jumissa eikä yhtäkkiä käännykkään niin hyvin kuin aiemmin.

1) Ensimmäisessä koiran kuono tuodaan namin avulla niin pitkälle kylkeä pitkin kuin koira vain taipuu, ja pidetään siinä. Tämä tehdään siis molemmille kyljille. Ja jos koira ei taivu molemmille puolille yhtä hyvin, kannattaa huolestua.


2) Seuraavaksi venytetään kaulan seudun lihaksia ylöspäin, eli namin kanssa houkutellaan kuonoa kattoa kohti niin, että kaikki neljä tassua pysyvät lattialla.


3) Viimeinen kaulan ja niskan alueen venytys on alas etujalkojen väliin.


4) Tämä venytys vaatii vähän varovaisuutta, ettei venytä liikaa. Koiran takaosa nostetaan ylös ja takajalkoja tukien nostetaan ylöspäin ja pidetään venytys 20 sekuntia. Tässä ainakin itse tunnen missä vaiheessa venytys on oikeassa kohdassa, joten herkkyyttä peliin :)


5) Tämä viimeinen sopii oikeastaan vain pikkukoirille tai sitten vaaditaan omistajalta aikamoista voimaa :D Ideana siis ottaa kiinni etutassujen alta ja nostaa koiraa ylöspäin niin että takajalat juuri ja juuri hipovat lattiaa. Tämä venytys venyttää selkää. Isojen koirien kanssa voi tosiaan olla vähän haastavaa :)


Aiempia mietteitäni koiran lihashuollosta löytyy täältä.

4 kommenttia:

 1. Hyviä venytyksiä ja selvästi esitettynä kera kuvien. Kiitos! =)

  Tuossa kohdassa 4) Pennyn ilme on aikas hauska. :D

  VastaaPoista
 2. Nauroin tolle ilmeelle itsekin, just sellanen "taas se on keksinyt jonkun ihan älyttömän päähänpiston ja ottaa vielä kuvia siitä..." Penny tekee varmaan kohta ilmoituksen jackrussellinterrierit ry:n suojelujaostolle :)

  VastaaPoista
 3. Hieno Penny! Niin nätisti malttaa venytellä :)

  Tuo vitonen onnistuu isompien koirien kanssa helpommin niin, että venyttäjä seisoo koiran takana ja ottaa tukevan otteen etujaloista ja rintakehästä :) Silloin koiraa saa myös tuettua omaa rintakehää vasten. Venyttää muuten hyvin myös lonkankoukistajia, jotka on usein juntturassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, vaikea välillä miettiä, miten ison koiran kanssa vois tehdä samoja venytyksiä :)

   Poista