lauantai 13. lokakuuta 2012

Takapompun lähteillä

Jahah, mistähän sitä aloittaisi. Kuluneella viikolla on ehtinyt tapahtua sen verran, että en ole niistä ehtinyt kirjoittamaan. Mutta voisin aloittaa vaikka tuoreimmasta tapahtumasta, eli Pennyn eilisestä hieronnasta. Penny onnistui pari viikkoa sitten lenkillä ilmeisesti liukastumaan. Se ontui oikeaa tassuaan päivän, eli varmaankin jonkinlainen venähdys oli kyseessä. Itse en nähnyt mitä kävi, Penny kun oli metsässä vapaana noin 10 metrin päästä minussa. Mutta liukastumista epäilen. Tämän ja takapompun takia ajattelin, että olisi hyvä pyytää hieroja käymään. Tampereen aikaiselta hierojalta saimme suosituksen Reijosta, ja erittäin hyvä valinta olikin. Penny oli heti ensi sekunneista lähtien sitä mieltä, että ai kun on ihana mies. Korvapesut ja suukot annettiin auliisti heti, kun päästiin sisälle.

Ensiksi katsottiin siis liikkeet ulkona. Reijo totesi, että Pennyn liike on tasapainoinen, se on rakenteellisesti yhtä leveä edestä ja takaa, ja lihaskunto on erinomainen. Takapomppuakin Penny esitteli, askeleita jäi välistä niinkuin normaalistikin.

Koira on hyvä totuttaa jo pennusta alkaen kyljelleen pötköttelyyn ja käsittelyyn,
hieronta ja muut toimenpiteet ovat tällöin huomattavasti helpompia.

Sisällä Reijo katsoi ensin liikkuvuuksia ja lisää tasapainoa. Tasapaino oli myös sisällä hyvä ja jalkojen liikkuvuudet hyvät. Mitään yksittäistä kipukohtaa tai jumia ei löytynyt seisovilteen. Sitten siirrettiin Penny pötkölle kyljelleen. Pennyn mielestä ei ollut yhtään jees, mutta parin sekunnin rimpuilun jälkeen rauhoittui paikoilleen ja tyytyi kohtaloonsa. Aloitettiin oikeasta kyljestä, etu ja takajaloissa ei ollut mitään ihmeellistä, lapa oli kunnossa, niska kunnossa. Seuraavaksi siirryttiin selkään, ja siellä yhtäkkiä Penny reagoikin. Keskiselän kohdalla selkärangan juuressa löytyi kipeä kohta, ja koko koira värähteli. Penny inisi ja tuhisi hiljaa, makasi ihan paikallaan ja silmät olivat puoliummessa. Reijo sanoi, että Pennyllä on ihan älytön kipukynnys, joku toinen koira olisi siinä vaiheessa jo livennyt paikalta. Vaihdettiin toiselle kyljelle ja vasemman puolen lavasta löytyi pieni jumitus. Pari päivää sitten, kun leikkasin Pennyn kynsiä, huomasin, että vasemman tassun kynnet olivat hieman lyhyemmät kuin oikean tassun. Ilmeisesti siis parin viikon takainen liukastuminen oli aiheuttanut sen, että Penny oli varannut painoa enemmän vasemmalle tassulle ja lapa siinä ohessa mennyt jumiin. Tätä pitää nyt tarkkailla. Kynsien kulumisen tarkastelu on hyvä keino nähdä, käyttääkö koira tassuja tasapuolisesti.

Koiran hermosto - Kuva täältä
Kun päästiin vasemmalla puolella keskiselkään, reaktio oli vielä voimakkaampi kuin oikealla puolella. Pennyn vasen takajalka tärisi, eli jonkinlainen hermosta johtuva ongelma tämä takajalan pompotus näyttäisi olevan. Penny jaksoi todella hyvin pötköttää aloillaan, välillä tosin olisi ihan kauheasti halunnut antaa suukkoja. Taisi tietää, että tässä yritetään oloa parantaa. Kun hieronta oli ohi, Penny ravisteli itseään vähän pöhnäisen oloisena ja tuli otsa kurtussa hakemaan namia. Puoli minuuttia meni, ja Penny oli jälleen oma reipas itsensä, viiletti ympäri kämppää, kävi antamassa Reijolle pusuja ja haki koristaan leluja heitettäväksi. Reijo näytti minulle vielä muutaman venytyksen, joita voin tehdä lenkkien jälkeen päivittäin. Pitäisikin ottaa tämä nyt tavaksi, niin pystyisi tarkemmin seuraamaan lihasten kuntoa.

Pennyn etuosan lihakset näkyvät tässä kuvassa hyvin
Yleisarvio Pennystä oli, että se on todella hyvässä lihaskunnossa, ruokinta on kunnossa, sillä ruoka imeytyy hyvin. Lihasmassa ei kasva kunnolla, jos ruoka ei imeydy. Lisäksi Penny oli Reijon mielestä luonteeltaan super, luottavainen, positiivinen ja todella tarkkaavainen. Penny kuulosteli koko hieronnan ajan, missä mennään, ja sanoi että jos kaikki asiakkaat olisivat näin helppoja, hänen työnsä olisi paljon helpompaa :) Oli kyllä mielenkiintoinen ja hyödyllinen hierontakerta. Vaikka takapomppua ei saisikaan hieronnalla pois - eikä varmasti saakaan jos on hermostoperäistä - on kuitenkin hyvä katsoa säännöllisesti, löytyykö koirasta jumeja ja onko liikkeet kunnossa. Etenkin kun agilitya harrastetaan ja Penny on muutenkin melkoisen onnettomuusaltis, kun vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää... Jos pääkaupunkiseudulla on tarvetta koirahierojalle, suosittelen ehdottomasti Reijoa!

4 kommenttia:

 1. Rapsuja Pennylle - ihana dogi! =)

  Mulla on blogissa ZiwiPeak-arvonta + toinenkin kilpailu käynnissä. ;) Tervetuloa osallistumaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penny kiittää rapsuista :) Pitääpä käydä blogissasi kääntymässä :)

   Poista
 2. mitäköhän Ody sanois Reijosta? mm. Hyvä teksti!

  VastaaPoista
 3. No ainaski Penny tykkäs ihan kauheesti, ja mun mielestä myös oikein pätevä ja mukava :)

  VastaaPoista