tiistai 16. elokuuta 2011

Kurssiyhteenvetoa ja naksuttelua

Tänään meillä oli viimeinen Kiva koirakansalainen -kurssin kerta, joten tässä vaiheessa onkin hyvä käydä läpi, mitä kurssilla tuli opittua. Ennen kurssiahan Penny oli vasta 14 viikkoa vanha, ja monessa asiassa oli harjoiteltavaa - ei edes istumista oltu harjoiteltu! Viimeinen kurssikerta meni todella hyvin ja itselle jäi hyvä mieli, kun Penny jaksoi keskittyä niin hienosti ja häiriöstä ja muista koirista huolimatta teki ihan kaiken, mitä pyysin. Hieno, pieni russeli! Tässä tämän hetkinen tilanne, niin pystyn myöhemmin tarkistamaan, missä kohdissa tarvitaan lisää harjoitusta ja mitkä kohdat sujuvat.

1. Vieraan ihmisen hyväksyminen
Tämä kohta sujuu oikein hyvin, jos ihminen ei kiinnitä Pennyyn huomiota. Jos kyseessä on tuttu, tai jos ihminen selkeästi lähestyy Pennyä, silloin Penny vetää kovasti kohti ihmistä.

2. Koira istuu kauniisti silitettävänä
Pennyn pitää edelleen päästä pussailemaan kaikki ihmiset, joita kohtaamme. Tätä on tullut harjoiteltua aivan liian vähän, kun Penny ei kotona hypi meidän naamalle samalla tavalla. Namin kanssa pysyy kaikki tassut maan pinnassa :)

3. Tutkiminen ja hoitaminen
Tämä sujuu oikein hyvin, kunhan Penny rauhoittuu alun jälkeen, eikä pussaile niin kovasti vierasta ihmistä.

4. Vetämättä kävely
Sujuu pääosin hyvin - jos tulee joku ihana haju, saattaa haju viedä voiton, mutta tänään asfaltilla tuli tosi hienosti mukana!

5. Ihmisjoukon läpi kulkeminen
Niin kauan kun ihmisiä on joukko, ei ongelmaa. Yksittäiset ihmiset enemmän haasteita aiheuttavia.

6. Istuminen, maahanmeno ja paikalla pysyminen
Tämä sujuu Pennyltä tosi hyvin. Jaksaa keskittyä ja odottaa, etenkin jos tietää, että on saamassa palkan. Istualteen paikalla pysyy sujuu, maassa ollessa ei olla päästy vielä kestoa pidentämään.

Penny ja Hila (Kuva Tytti Käyhkö)

7. Luoksetulo
Sujuu mainiosti

8. Koirien kohtaaminen
Tätä harjoittelimme tänään, ja se sujui todella hyvin! Penny istui jalan juuressa ja pyrki pitämään muhun katsekontaktia koko ajan, kun juttelin kurssin ohjaajan kanssa, jolla oli koira hihnassa vieressä.

9. Koiran reaktio häiriöön
Ei ongelmia, Penny ei hätkähdä ohi menevistä pyöristä tai lenkkeilijöistä.

10. Omistajan odottaminen
Testissä odotusaika on 3 minuuttia niin, että koira ei nää omistajaansa. Aika pitkä aika... Toisaalta Penny olisi tässä tilanteessa kuitenkin toisen ihmisen pitämänä. Välillä tämä on Pennylle täysin ongelmatonta, välillä se itkee vähän perään. Useammin kuitenkin jääminen on ongelmatonta.

Ennen kurssia ajattelin, että näistä ongelmallisimpia meille tulee olemaan ihmisten kohtaamiset, ja oikeassa olin... Penny haluaisi niiiiin kovasti kaikki käydä moikkaamassa, mutta siinä vaiheessa kun se tuosta vielä kasvaa ja syksyn kurakelien tullessa ajatus vasten pomppivasta russelista ei ole enää yhtään niin kiva. Otetaan siis tämä tehosyyniin!

Otettiin tänään Tytin agilityopastuksesta innostuneena kontakti harjoittelun kohteeksi. Ei tarvittu montaa naksautusta kun Penny jo hoksasi, mistä on kyse. Aloitin naksuttelun niin, että kun Penny vilkaisi laatikon suuntaan, tuli naksautus ja nami pakasterasian kannen päälle, ja joka kerta nostin kriteeriä niin, että Pennyn piti tehdä aina vähän jotain enemmän. Astua askel kohti laatikkoa, koskea laatikkoa kuonolla, nostaa tassu laatikon päälle, molemmat etutassut, etu- ja takatassut ja lopulta niin, että takatassut on laatikon päällä ja etutassut lattialla. Tässä kohdassa ollaan siis tällä hetkellä. Nyt kun ollaan päästy tällä matalalla laatikolla etenemään, pitäisi saada jossain vaiheessa viriteltyä jonkin sortin lauta olohuoneeseen, jonka saisi sohvaa vasten kallelleen. Tässä vielä video päivän viimeisestä harjoituksesta:


Tytti otti eilen aivan mahtavia kuvia Pennyn ja Hilan iltariehumisista. Hila intoutui jopa leikkimään Pennyn kanssa, ja Pennyn alakulmuri saatiin hienosti riekkumisen lomassa irrotettua! Loput kuvat löytyvät täältä.

Pepsodent-hymyt!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti