tiistai 9. elokuuta 2011

Penny 21 viikkoa

Tämän Penny kasvaa -tekstin jälkeen siirrymme vähän pidemmän aikavälin kasvun seuraamiseen - Kasvu rupeaa jo sen verran hidastumaan, että ihan joka viikkoista seurantaa ei enää ole kovin mielekästä tehdä. Tästä on ollut paljon muutakin hyötyä kuin pelkästään valokuvaaminen ja kasvun tarkkailu. Pennyä tulee nimittäin tämän seurauksella nosteltua vähintään kerran viikossa pöydälle, ja samalla tulee opeteltua seisomista ja hampaiden tarkastamista. Meidän pienelle keittiövaa'alle Penny ei enää mahdu, joten painon seuraamiseen tarvitsisi hankkia isompi vaaka.

Jos fyysinen kasvu rupeaa vähitellen hidastumaan, henkinen kasvu on sitäkin suurempaa :) Päivä päivältä Penny oppii lisää asioita. Viikonlopun huima saavutus oli, kun neiti tajusi pääsevänsä sohvalle. Fyysisesti se olisi tuohon loikkaan pystynyt ajat sitten, mutta ei ole sitä yrittänyt, sillä opetimme Pennyn pyytämään sohvalle istumalla sohvan viereen ja ottamalla katsekontaktia. Ruoka on maistunut tosi hyvin, ja eilinen taisi olla ensimmäinen päivä pitkiin aikoihin, ja noin kolmas kerta ikinä, kun Penny söi kaikilla ruokakerroilla kupin tyhjäksi. Ruoan vaihdoksella on varmasti tämän kanssa tekemistä, ja myös sillä, että Pennyn vatsan toiminta näyttää pikkuhiljaa tasoittuvan. Viimeiset pari viikkoa on menty vähän heikolla menestyksellä vatsan suhteen. Tässä eilisen päivän poseeraukset:

Vasemmalta

Oikealta (miten se oikein saa itselleen tollasen pömppömahan...)

Edestä
Tänään meillä oli Kiva koirakansalainen -kurssin viides kerta. Menimme tällä kertaa Hämeenpuistoon ja kävelimme puiston päästä päähän. Penny keskittyi tosi hienosti (lopussa hiukan väsyi), seurasi pitkiä pätkiä ja muutenkin otti hienosti kontaktia. Välillä meni vähän riekkumiseksi kun olisi ollut niin kiva muiden kanssa touhustaa. Penny myös seurasi kaikkia muita kurssilaisia namin toivossa, on se ainakin jotain oppinut... Kurssin jälkeen koirat pääsivät juoksemaan yhdessä rallia, ja Penny sujahti hyvin mukaan laumaan. Huomenna meillä alkaa pentutoko, ensimmäisen kerran aiheena on kontakti, istuminen ja leikkiminen.

2 kommenttia:

  1. Penny onkin sellainen luonnonlapsi, ettei se välitä mistään "vatsa sisään kuvissa" -hömpötyksistä :) Se verijälki-kurssi kuulosti tosi jännältä, tosin täytyy myöntää, että kuvittelin sen nimen olevan enemmän vertauskuvallinen... En ajatellut, että siellä käytetään oikeaa verta! Kaikkea sitä oppii.

    VastaaPoista
  2. Heh, kyllä se tosiaan oli ihan sitä aitoa tavaraa :) pääsen jatkossa jemmailemaan kotona sorkkaa ja verta, nam nam! Penny jatkoi eilen meidän takapihan metsässä jäljestystä, ja toi mulle jostain jäniksen käpälän... Oli selvästi päättänyt, että viimeksi kun löysin eläimen ruhon osia, sain kehuja ja herkkuja, kävisköhän nyt samalla tavalla... Luonnonlapsi tosiaan, eilenkin sai ihanan mutakuorrutuksen itseensä :)

    VastaaPoista